Libasült szilvás káposztával hozzávalók:
4 db libacomb
1 db sárgarépafél zeller
2 fej vöröshagyma
1 fej vöröskáposzta
8 db szilva
2 dl fehérbor
1 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
bors, só
Libasült szilvás káposztával elkészítése:
A libacombokat bevagdossuk és sóval, borssal fűszerezzük. Felszeleteljük a zellert, a répát és 1 fej hagymát, majd egyenletesen leterítjük egy tepsi aljára. Rátesszük a combokat és kevés vizet öntünk alá.
Közepes hőmérsékleten, gyakran locsolgatva ropogósra sütjük. A káposztát felszeleteljük, a másik hagymát és a szilvákat cikkekre vágjuk.
A cukrot kevés olajban karamellizáljuk, majd beletesszük a hagymát, káposztát és a szilvát (ebben a sorrendben), és megpároljuk.
0 hozzászólás