Sevillai csirkemell hozzávalók:

4 db közepes nagyságú csirkemellfilé

5 dkg vaj

4 db narancs

só, bors

Sevillai csirkemell elkészítése:

A csirkemellfilét szeletekké verjük, majd bedörzsöljük sóval és borssal, és vajban kisütjük. Rátesszük egy tálra, és ráfektetünk 2 db meghámozott és vékonyra szeletelt narancsot. Másik két narancs héját lereszeljük, kevés vízbe tesszük, és 5 percig forraljuk.

Ezután leszűrjük. A narancshéj levébe belefacsarjuk a narancsok levét, és ezzel engedjük fel a pecsenyék sütéséből maradt vajat. Ezt néhány percig együtt forraljuk, majd ráöntjük a pecsenyére. Köretként burgonyapürét adunk hozzá.

El lehet készíteni egy egész csirkéből is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc