Húsleves gazdagon hozzávalók:
8 személyre
60 dkg marhalábszár
60 dkg marhacsont
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 közepes burgonya
3 paradicsom
20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
5 szem fekete bors
10 dkg árpagyöngy (gersli)
Húsleves gazdagon elkészítése:
A húsleveshez a húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.
Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük.
A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, a húslevesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egész levest jól összeforraljuk.
1 adag: 382 kcal
0 hozzászólás