Húsleves gazdagon hozzávalók:

8 személyre

60 dkg marhalábszár

60 dkg marhacsont

1 fej vöröshagyma

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 kicsi zellergumó

2 közepes burgonya

3 paradicsom

20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)

15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)

2 evőkanál olaj

2 babérlevél

5 szem fekete bors

10 dkg árpagyöngy (gersli)

Húsleves gazdagon elkészítése:

A húsleveshez a húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.

Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük.

A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, a húslevesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egész levest jól összeforraljuk.

1 adag: 382 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 240 perc