Fetás-sonkás pulykamell jázmin rizzsel hozzávalók:
pulykamellfilé
feta sajt
gépsonka
bacon
jázmin rizs
kukorica
hagyma
fokhagyma
paradicsom
só, bors
csirke fűszerkeverék
bazsalikom
Fetás-sonkás pulykamell jázmin rizzsel elkészítése:
Felszeleteljük a pulykamellfilét, kicsit kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. (Én a fent leírt fűszereket használtam, de persze nem kötelező azokat.)
Egy szelet gépsonkát és némi fetasajtot helyezünk a hússzeletre, majd felgöngyöljük, becsavarjuk baconbe.
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba helyezzük a felgöngyölt húsokat, a tetejükre pedig egy szelet paradicsomot, arra pedig egy kicsi sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, ameddig jónak látjuk. (Ha valaki pirulva szereti a bacont, akkor természetesen addig, amíg megpirul.)
Míg sül a csodás eledel, felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, kicsit megpirítjuk. Beletesszük a rizst, felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és addig pároljuk, amíg finom, lágy rizst kapunk.
Hozzáborítjuk a kukoricakonzerv felét (persze aki nagyon kukoricásan szereti, az az egészet), és így is pirítjuk egy kicsit.
Ha megsült a hús, tálaljuk az egytálételt! 🙂
0 hozzászólás