Pékleves hozzávalók:

25 dkg kenyérszelet

1,5 liter húslé

1 fej vöröshagyma

csipetnyi köménymag

4 babérlevél

5 dkg reszelt füstölt sajt

1 dl tejföl

5 dkg vaj

4 szelet pirítós

Pékleves elkészítése:

A kenyeret beáztatjuk, és a húslevesben feltesszük főni. Köménymaggal, reszelt hagymával, babérlevéllel és a füstölt sajttal ízesítjük.

10 perc főzés után áttörjük a levével együtt, majd 1 dl tejföllel és 5 dkg vajjal elkeverve felforraljuk.

A levest forrón csészében egy-egy szelet pirítóssal adjuk asztalra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc