Sonkás töltött gomba hozzávalók:

6 nagyobb gomba

½ hagyma

1 paprika

1 paradicsom

100 g sonka

1 tojás

1 kanál liszt

1 kanál tejföl

bazsalikom, kapor, só, bors

50 g vaj

1 gerezd fokhagyma

Sonkás töltött gomba elkészítése:

Megtisztítjuk a gombákat, a szárakat megfőzzük. A vajban megpirítjuk a hagymát, a paprikát, a gombaszárakat és a paradicsomot, mindet egész apróra vágva. Mikor ez kész, hozzáadjuk a bazsalikomot és a feldarabolt kaprot.

A gombafejeket sütőpapírra helyezzük egy tepsibe, megtöltjük és negyed óráig 175 fokon hagyjuk sülni.

Időközben készítünk a felvert tojásból, lisztből, tejfölből, sóból, borsból és paszírozott fokhagymából egy mártást.

Amikor a töltött gombák már félig készen vannak, kivesszük és leöntjük őket a fokhagymás-tejfölös keverékkel, majd még negyed órára visszatesszük sülni. Mikor már a tetején a massza is megpirult, akkor van készen.

Díszítésként szórjuk meg sajttal a gombákat vagy sült baconcsíkokat tegyünk mindegyiknek a tetejére.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc