Darált keksz hozzávalók:
1 kg liszt
1 csésze zsír
1/2 sütőpor
3 db tojás
1 csésze cukor
2 dl tejföl
Ízesítők
vaniliacukor
kakaó
citromhéj
kókuszreszelék
Darált keksz elkészítése:
A hozzávalókat jól összekeverjük, majd a tésztát kettéválasszuk. Többféleképpen ízesíthető. Lehet a felébe vaniliacukrot, reszelt citromhéjat, a másik felébe kakaót, esetleg kb. 10 dkg kókuszreszeléket tenni. A húsdarálóra felrakjuk a darált kekszhez szükséges formát, és ledaráljuk a tésztát.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kb. 10 cm-es darabokat rakunk a tepsibe a ledarált tésztából. 15-20 perc alatt megsütjük.
A barna és világos kekszeket fele-fele arányban rakjuk tepsibe, mert a világoson látszik hogy mikor sült meg, a barna esetében pedig nehezebb eldönteni, hogy megsült-e. Finom, sokáig elálló sütemény.
0 hozzászólás