Birssel töltött vadkacsa hozzávalók:
2 egész vadkacsa
15 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsíradék
4 db birsalma
só
Birssel töltött vadkacsa elkészítése:
A vadkacsa darabokat megtisztítjuk, szalonnacsíkokkal gazdagon megtűzdeljük, sóval kívül-belül bedörzsöljük. A cikkekre vágott birsalmákat a kacsák belsejébe rakjuk, és a pecsenyét hústűvel összetűzzük.
Ezután tepsibe tesszük, és leöntjük a forró zsíradékkal. Alufóliával lefedve, közepes lángon negyven percig tároljuk.
A zsírjával sütés közben gyakran locsolgatjuk. Akkor van kész, ha puhára sült. Feldarabolás előtt pihentetjük. Tálaláskor a vadast leöntjük a pecsenyelével, párolt vöröskáposztával és sült krumplival tálaljuk.
0 hozzászólás