Nyúlpaprikás galuskával hozzávalók:

2 db nagyobb vagy 4 kisebb nyúlcomb

1 evőkanál zsír

1 nagy fej vöröshagyma

1 kávéskanálnyi bors

1 dl tejföl

kevés pirospaprika

Nyúlpaprikás galuskával elkészítése:

A combokat kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és sós-ecetes vízben 10 percig abáljuk. A zsírt felolvasztjuk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit világosra pirítunk. Kevés vízzel felöntjük, és amikor már forr, megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a húsdarabokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük.

Félfövésben megsózzuk és megborsozzuk. Legvégül pedig ráöntjük a fél doboz tejfölt, amivel egyszer átforraljuk. Galuskával, tésztával, makarónival vagy széles metéltel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc