Habcsókos túrótorta hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

15 dkg sütőmargarin

1 tojássárgája

cukor

1-2 evőkanál víz

A töltelékhez:

25 dkg túró

1 tojás

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve

1 kanál tejföl

1 marék búzadara

cukor

vaníliás cukor vagy vanília

5 dkg sütőmargarin

házi kemény szilvalekvár

A habhoz:

2 tojásfehérje

10 dkg kristálycukor

Habcsókos túrótorta elkészítése:

A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre.

A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.

A töltelékhez összekeverek mindent egy tálban, a szilvalekvár kivételével. Mikor már a tészta sült kb. 15 percet, beleöntöm a tölteléket, rákanalazok kevés szilvalekvárt, tetszőleges formában és mennyiségben. Majd visszateszem sülni a tésztát.

Mikor már majdnem teljesen kész, akkor a tojásfehérjéből pici sóval habot verek, hozzákeverem a cukrot, hogy szép fényes legyen.

A tésztát kiveszem, ráteszem a cukros habot. Elrendezem a tetején, és visszateszem a tésztát a sütőbe nagyon alacsony hőmérsékletre, kb. 15-20 percre, hogy a hab megszáradjon és meg is süljön egyben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc