Rostonsült rák zöldségekkel hozzávalók:

4 személyre

1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs

40 dkg cukkini

1 fej hagyma

10 dkg fekete olajbogyó

6 szál friss kapor

olívaolaj

Mártás

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cl ánizslikőr

csipetnyi kurkuma

olívaolaj

Rostonsült rák zöldségekkel elkészítése:

A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.

A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk.

A felét kivesszük és összeturmixoljuk. A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.

A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük.

A rákhúst kifejtjük a páncélból, meglocsoljuk olívaolajjal. A rákhús az egészséges ételek közé tartozik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc