Bácskai csirkemell leves hozzávalók:
4 személyre:
400 g csirkemell
1 db vöröshagyma
50 g zsír
piros paprika
1000 ml csontleves
1 pohár tejszín
1 db tojás
1 db zöldpaprika
25 g liszt
60 g vaj
só
Bácskai csirkemell leves elkészítése:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghintjük piros paprikával, felöntjük csontlével és belerakjuk a megtisztított csirkemelleket. Sóval ízesítjük és puhára főzzük.
Ezután a levesből kiemeljük a csirkemelleket, kicsontozzuk és metéltre vágjuk. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük a levest és jól kiforraljuk.
A tűzről levéve leszűrjük, legírozzuk és montírozzuk.
Csészébe rakjuk a metéltre vágott csirkemellet, ráöntjük a levest és karikára vágott zöldpaprikával díszítjük.
0 hozzászólás