Szilveszteri lencsesaláta hozzávalók:

1/2 kg lencse

1 konzerv kukorica

3 szál sárgarépa

2 fej hagyma

2 főtt tojás

olaj

egy citrom leve

só, bors

babérlevél

Szilveszteri lencsesaláta elkészítése:

A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihűlni.

A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk.

Amikor kihűlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálalás előtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

Kiváló zöldséges egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc