Pórés burgonyatorta hozzávalók:
Tészta
1 közepes szem burgonya
só
2 kiskanál sütőpor
2 dl (kb. 13 dkg) liszt
6 dkg vaj
fél szál póréhagyma
Töltelék
5-6 közepes szem burgonya
fél szál póréhagyma
1 dl tejföl
3 tojás
10 dkg sajt
A forma kikenéséhez: vaj
Pórés burgonyatorta elkészítése:
A pórés burgonyatorta tésztájához meg a töltelékhez való burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egyet belőle még forrón meghámozunk és áttörünk.
Amikor kihűlt, a sütőporos liszttel meg az olvasztott vajjal, csipetnyit sózva összegyúrjuk, és a finomra aprított póréhagymát is beledolgozzuk.
Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a kissé ragacsos tésztával kibéleljük.
A főtt és meghámozott burgonyát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, a tésztára rakosgatjuk. A töltelékhez való pórét vékonyan fölkarikázzuk, a burgonyára szórjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, a sajtot belereszeljük, majd a burgonyára öntjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük.
0 hozzászólás