Pórés burgonyatorta hozzávalók:

Tészta

1 közepes szem burgonya

2 kiskanál sütőpor

2 dl (kb. 13 dkg) liszt

6 dkg vaj

fél szál póréhagyma

Töltelék

5-6 közepes szem burgonya

fél szál póréhagyma

1 dl tejföl

3 tojás

10 dkg sajt

A forma kikenéséhez: vaj

Pórés burgonyatorta elkészítése:

A pórés burgonyatorta tésztájához meg a töltelékhez való burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egyet belőle még forrón meghámozunk és áttörünk.

Amikor kihűlt, a sütőporos liszttel meg az olvasztott vajjal, csipetnyit sózva összegyúrjuk, és a finomra aprított póréhagymát is beledolgozzuk.

Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a kissé ragacsos tésztával kibéleljük.

A főtt és meghámozott burgonyát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, a tésztára rakosgatjuk. A töltelékhez való pórét vékonyan fölkarikázzuk, a burgonyára szórjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, a sajtot belereszeljük, majd a burgonyára öntjük.

Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc