Aranygaluska kenyérsütőben hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
5 dkg olvasztott sütőmargarin
6 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 kiskanál őrölt fahéj
3 dl langyos tej
pici só
Vaníliaöntet
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
5 kanál cukor
Valamint:
20 dkg dió
4 evőkanál cukor
15 dkg olvasztott sütőmargarin
Aranygaluska kenyérsütőben elkészítése:
Kenyérsütőgépben készítem a tésztát. Beleteszek minden hozzávalót, alulra a folyadékokat. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.
Amikor készen van, 40 fokra bemelegítem sütőt. Kikenek margarinnal egy közepes tepsit. A tésztát lisztezett asztalon kézzel ellapogatom, és (lehet pogácsaszaggatóval) kézzel csipkedek belőle szilva méretű darabokat, amiket egymás mellé helyezek a sütőlapon.
20 dkg diót durvára darálok, elkeverem 4 evőkanál cukorral, és rászórom egyenletesen a tésztára. 15 dkg olvasztott margarinnal meglocsolom, és duplájára kelesztem az előmelegített sütőben, ezután feljebb kapcsolom a hőmérsékletet, és 170 fokon aranybarnára sütöm.
Amíg sül a tészta, elkészítem a híg pudingot. Nem bonyolítom, nagyon finom így is, a tészta már amúgy is meg van bolondítva a sok ízzel, az öntet inkább kevésbé legyen édes és karakteres.
Ebből a mennyiségből 6 adag jött ki, aki szereti a sok öntetet, az csináljon dupla mennyiséget belőle
0 hozzászólás