Aranygaluska kenyérsütőben hozzávalók:

60 dkg liszt

1 csomag instant élesztő

1 csomag vaníliás cukor

2 egész tojás

5 dkg olvasztott sütőmargarin

6 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

2 kiskanál őrölt fahéj

3 dl langyos tej

pici só

Vaníliaöntet

1 csomag vaníliás pudingpor

8 dl tej

5 kanál cukor

Valamint:

20 dkg dió

4 evőkanál cukor

15 dkg olvasztott sütőmargarin

Aranygaluska kenyérsütőben elkészítése:

Kenyérsütőgépben készítem a tésztát. Beleteszek minden hozzávalót, alulra a folyadékokat. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.

Amikor készen van, 40 fokra bemelegítem sütőt. Kikenek margarinnal egy közepes tepsit. A tésztát lisztezett asztalon kézzel ellapogatom, és (lehet pogácsaszaggatóval) kézzel csipkedek belőle szilva méretű darabokat, amiket egymás mellé helyezek a sütőlapon.

20 dkg diót durvára darálok, elkeverem 4 evőkanál cukorral, és rászórom egyenletesen a tésztára. 15 dkg olvasztott margarinnal meglocsolom, és duplájára kelesztem az előmelegített sütőben, ezután feljebb kapcsolom a hőmérsékletet, és 170 fokon aranybarnára sütöm.

Amíg sül a tészta, elkészítem a híg pudingot. Nem bonyolítom, nagyon finom így is, a tészta már amúgy is meg van bolondítva a sok ízzel, az öntet inkább kevésbé legyen édes és karakteres.

Ebből a mennyiségből 6 adag jött ki, aki szereti a sok öntetet, az csináljon dupla mennyiséget belőle

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc