Gesztenyekrémleves hozzávalók:
50 dkg héjas gesztenye
2 evőkanál liszt
1 tojássárgája
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl édes fehérbor (muskotályos)
4 dkg cukor
só
Gesztenyekrémleves elkészítése:
A leveshez a gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük.
Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük.
Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk.
Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel.
Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.
Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
A gesztenyekrémlevest csészékben tálaljuk.
0 hozzászólás