Gesztenyekrémleves hozzávalók:

50 dkg héjas gesztenye

2 evőkanál liszt

1 tojássárgája

5 dkg vaj

2 dl tejszín

1 dl édes fehérbor (muskotályos)

4 dkg cukor

Gesztenyekrémleves elkészítése:

A leveshez a gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük.

Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük.

Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk.

Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel.

Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.

Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.

A gesztenyekrémlevest csészékben tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc