Mákos nudli hozzávalók:
burgonya
só
liszt
tojás
porcukor
citromhéj
mák
Mákos nudli elkészítése:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg.
Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Szórjuk bele a lisztet, majd üssük rá a tojásokat, és kézzel jól dolgozzuk össze.
Borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centi széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szúrokanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevert darált mákkal.
A mákos nudli receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás