Mákos nudli hozzávalók:

burgonya

liszt

tojás

porcukor

citromhéj

mák

Mákos nudli elkészítése:

A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg.

Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Szórjuk bele a lisztet, majd üssük rá a tojásokat, és kézzel jól dolgozzuk össze.

Borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centi széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.

Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szúrokanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevert darált mákkal.

A mákos nudli receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc