Csokoládédesszert hozzávalók:
4 személyre
4 tojás
6 dkg cukor
40 dkg étcsokoládé
20 dkg olvasztott vaj
16 dkg vaníliafagylalt
4 dkg mandula
Csokoládédesszert elkészítése:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd robotgéppel a legmagasabb fokozaton krémesre verjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olvasztott vajat is.
Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojáskrémet. A masszát négy, kivajazott kis felfújtformába öntjük.
Előmelegített, 170 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, tányérra borítjuk és 1-1 kis gombóc vaníliafagylaltot ültetünk a tetejére.
Durvára vágott mandulával megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás