Csokoládédesszert hozzávalók:

4 személyre

4 tojás

6 dkg cukor

40 dkg étcsokoládé

20 dkg olvasztott vaj

16 dkg vaníliafagylalt

4 dkg mandula

Csokoládédesszert elkészítése:

A tojást kikeverjük a cukorral, majd robotgéppel a legmagasabb fokozaton krémesre verjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olvasztott vajat is.

Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojáskrémet. A masszát négy, kivajazott kis felfújtformába öntjük.

Előmelegített, 170 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, tányérra borítjuk és 1-1 kis gombóc vaníliafagylaltot ültetünk a tetejére.

Durvára vágott mandulával megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc