Gombás marharagu hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
60 dkg marhapacsni
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
20 dkg gomba
borókabogyó
babérlevél
őrölt bors
só
Gombás marharagu elkészítése:
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. A zsírján világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget és a nagyobb kockákra vágott marhahúst. Beleteszünk még 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, és így együtt néhány percig pirítjuk.
Ezután meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, felengedjük két deci vízzel, majd pedig borókabogyóval, babérlevéllel, őrölt borssal és sóval ízesítjük. Fedővel letakarva puhára pároljuk, de időnként ne felejtsük el megkavarni és fövés közben a vizet pótolni.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított gombát, és együtt még öt percig együtt főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Köretként főtt krumplit vagy párolt rizst adunk hozzá.
0 hozzászólás