Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

50 dkg túró

4 dl tejszín

50 dkg gesztenyemassza

barnacukor

1 csomag zselatin

1 citrom

vanília

1 ananász

vaj

fahéj

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal elkészítése:

Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk.

Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk.

A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.

A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 kanál barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, végül az elkészített zselatint.

A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Serpenyőben felolvasztunk és karamellizálunk 2 kanál barnacukrot, hozzádobunk 1 kanálnyi vajat, felforraljuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt. Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc