Téli palacsintatorta hozzávalók:

Töltelék

10 dkg füge

10 dkg datolya

5 dkg mazsola

5 dkg aszalt sárgabarack

10 dkg aszalt szilva

1 citrom

1 kávéskanál fahéj

1 evőkanál rum

0,5 liter víz

körülbelül 20 palacsinta

8 evőkanál méz

Palacsinta

(kb. 20 db)

35 dkg finomliszt

3 db tojás

4-5 dl tej

10 dkg sertészsír

2 dkg kristálycukor

kávéskanalnyi szárított reszelt citromhéj

csipetnyi asztali só

10 dkg olvasztott vaj

Téli palacsintatorta elkészítése:

Először a palacsinta tölteléket készítjük el. Vágjuk apróra az aszalt gyümölcsöket, a fahéjjal, a rummal és a citrom levével tegyük egy lábosba, öntsük rá a vizet, és lassú tűznél főzzük addig, amíg a víz elpárolog.

Közben süthetjük a palacsintákat. A lisztet a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, az olvasztott vajjal és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük.

Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a reszelt citromhéjat. Palacsintasütőben kevés forró zsírban kb. közepes merőkanálnyi tésztát, szétfolyatunk majd mindkét oldalát világosra, sütjük, tartsuk melegen.

Rétegesen töltsük meg a palacsintákat az aszalt gyümölcsökből készített kompóttal, majd olvasszuk fel a mézet, és öntsük a tetejére.

Különleges és finom torta készül belőle!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc