Újévi savanyú leves hozzávalók:

0,75-1 kg sertésláb és -farok

1 nagy sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 csomó zellerlevél

1 kis fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors

50 dkg burgonya

3 evőkanál étolaj vagy zsír

1 púpozott evőkanál liszt

2 evőkanál borecet

Újévi savanyú leves elkészítése:

A sertéslábakat és a farkat jól megtisztítom, megmosom és feldarabolom, 1,5-2 l hideg vízzel felöntve lassú tűzön főzöm.

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítom, hosszában kettévágom. A vöröshagymát megtisztítom, félbe vágom. A fokhagymát is megtisztítom, de az utolsó vékony hártyát rajta hagyom.

A levesbe a forrástól számított 5-10. percben teszem bele az előkészített zöldségféléket, a zellerlevelet, sót, borsot. Az egészet lassú tűzön puhára főzöm.

A burgonyát meghámozom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. A levest leszűröm, a húst kicsontozom, a zöldségfélékkel együtt apró kockákra vágom és visszateszem a leszűrt levesbe. Hozzáadom a főtt burgonyát, és szükség szerint öntök hozzá a burgonya főzővizéből is.

A lisztet forró olajon megpirítom, öntök rá egy kevés hideg vizet, majd hozzáadom a levest, és még 5-10 percig lassan forralom. Szükség és ízlés szerint sózom, beleöntöm a borecetet. Készre főzöm.

A csorba leveshez apróra vágott petrezselyem zöldjét is adhatunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc