Csirkemájpüréleves hozzávalók:
2 szép nagy csirkemáj
1 db zsemle
1 tubus zöldségkrém
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál majoránna
csipet só
törött fekete bors
Csirkemájpüréleves elkészítése:
A zsemlét nagyon apró (kb. 1 x 1 cm-es) kockákra vágom és az olajon barnára pirítom, majd hozzáadom a vékony csíkokra vagdalt csirkemájat. Együtt sütöm néhány percig, azután felöntöm 4 dl vízzel.
Hozzákeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldségkrémet és a fűszereket. 10 perc forralás után leveszem a tűzről, hozzáöntök két dl hideg vizet, majd az egészet turmixgépben pépesre zúzom.
Ezután visszaöntöm a fazékba, vízzel egy literre kiegészítem, hozzákeverem a tejfölt, és még egyszer felforralom.
0 hozzászólás