Csirkemájpüréleves hozzávalók:

2 szép nagy csirkemáj

1 db zsemle

1 tubus zöldségkrém

1 gerezd fokhagyma

1 dl tejföl

2 evőkanál olaj

1 mokkáskanál majoránna

csipet só

törött fekete bors

Csirkemájpüréleves elkészítése:

A zsemlét nagyon apró (kb. 1 x 1 cm-es) kockákra vágom és az olajon barnára pirítom, majd hozzáadom a vékony csíkokra vagdalt csirkemájat. Együtt sütöm néhány percig, azután felöntöm 4 dl vízzel.

Hozzákeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldségkrémet és a fűszereket. 10 perc forralás után leveszem a tűzről, hozzáöntök két dl hideg vizet, majd az egészet turmixgépben pépesre zúzom.

Ezután visszaöntöm a fazékba, vízzel egy literre kiegészítem, hozzákeverem a tejfölt, és még egyszer felforralom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc