Székelykáposzta tepsiben hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta
1 kg sertés tarja
2ek olaj
1 fej vöröshagyma
pici pirospaprika
só, bors
ételízesítő
3 dl tejföl
Székelykáposzta tepsiben elkészítése:
Egy edényben összekeverem az alábbi hozzávalókat: az apróra vágott húst, borsot, az olajat, a piros paprikát, az apróra vágott hagymát.
Megsózzuk (mintha pörköltet készítenénk).
Teflon tepsibe tesszük a káposztát, hozzáadjuk a hidegen összekevert pörköltalapot, és fakanállal átforgatjuk.
Ráöntünk kb. 2 dl vizet, letakarjuk alufóliával és sütőben másfél óráig pároljuk.
Azután levesszük a fóliát, kis ételízesítővel megszórjuk, rátesszük a tejfölt, és még 10 percig ezzel sütjük.
Gyorsan, akár előre is elkészíthető, csak a sütési idővel kell számolni.
0 hozzászólás