Brokkolikrémleves csirkemelles galuskával hozzávalók:
Leves
50 dkg brokkoli
1 kis fej vöröshagyma
4 dkg vaj
8 dl szűrt húsleves (leveskockából is jó)
2 dl tejszín
1-2 evőkanál fehérbor
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
só
Szárnyasgaluska
15 dkg csirkemellfilé
0,5 dl tejszín
1 tojás
1 evőkanál búzadara
fél mokkáskanál só
késhegynyi reszelt szerecsendió
Brokkolikrémleves csirkemelles galuskával elkészítése:
A csirkemellet kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi galuskáhozvalóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon.
Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk.
A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy mixerrel pépesítjük.
A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, és újra a tűzre téve fölforraljuk.
A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk, és már tálalhatjuk is.
0 hozzászólás