Lekváros piskótatekercs hozzávalók:

4 tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

vanília esenc

töltelék: lekvár vagy csokikrém

Lekváros piskótatekercs elkészítése:

A tojássárgákat szétválasztod a fehérjéktől: a fehérjéket egy külön tálba teszed, a sárgákat pedig elkavarod a cukorral.

A fehérjékből habot versz.

A cukorral elkavart sárgákat a habra öntöd, hozzáadod a lisztet és a vanília esencet, majd jól elkavarod.

A masszát egy vajjal megkent és liszttel megszórt tepsibe öntöd (sütőpapirral is lehet).

175 fokon 10-15 percig sütöd (vigyázat mert hamar sül, 8-10 perc után megszúrkálhatod egy fogpiszkálóval, hogy rájöjj hogy megvan-e sülve vagy sem).

Ha megsült, egy nedves kendőre borítod és megkened lekvárral vagy csokikrémmel.

Végül, a nedves kendő segítségével, óvatosan feltekered.

Bevonod alufóliával és a fagyasztóba teszed.

Közben gőz felett megolvasztasz néhány darab étcsokoládét és a tekercsre csorgatod. Ha úgy tetszik, porcukorral is megszórhatod.

A receptet Pocahontas ajánlotta.



0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc