Parmezános-rozmaringos burgonya golyók hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
2 szál rozmaring
néhány zsályalevél
durva só
frissen őrölt fekete bors
100 g vaj
100 g reszelt parmezán
olívaolaj
Parmezános-rozmaringos burgonya golyók elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd forrni tesszük egy kis sóval.
Mikor megfőttek, leöntjuk róla a vizet és pürét készítünk belőle.
Hozzáadunk vajat, parmezánt, sót és egy kis borsot.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni majd hozzáadjuk a 2 jól felvert tojást.
Jól összekeverjük majd vizes kézzel kis golyókat formálunk.
Egy tálcára felaprított rozmaring levelet, zsályalevelet, durva sót, borsot és olívaolajat teszünk. A tálcára helyezzük a burgonya golyókat majd megforgatjuk kicsit úgy, hogy a fűszerek jól ragadjanak hozzá.
Előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, amíg a golyók megpirulnak.
Melegen tálaljuk sülthöz, rántott sajthoz vagy egyszerűen nyers salátához.
0 hozzászólás