Csirkemelles karfiolleves hozzávalók:
1 kisebb karfiol
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zeller gumó
2 hagyma
3 csirkemell (nem túl nagy)
petrezselyemzöld
3 kanál olaj
só, bors
1 liter erőleves
Csirkemelles karfiolleves elkészítése:
A karfiol leveshez apróra vágjuk a zöldségeket, a karfiolt pedig virágjaira szedjük.
Az olajat odatesszük forrósodni és előbb a hagymát, majd a petrezselymet, a répát és a zellert tesszük bele.
2 percig pároljuk, majd beletesszük a csirkemelleket és addig sütjük, amíg megváltozik a színük.
Ezután hozzáadjuk a karfiolt és felöntjük az erőlevessel (néhány csontból és vén tyúk bőréből főztem).
Addig főzzük amíg minden megfő a levesben, majd sózzuk, borsozzuk és ha elégedettek vagyunk az ízével levesszük a tűzről.
Ráöntjük a tejföllel összekevert tojássárgákat és a tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
A csirkemelles karfiol leves receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás