Málnás trüffel torta hozzávalók:

Piskóta

180 ml víz

2,½ csésze liszt

¾ csésze kakaópor

1½ teáskanál sütőpor

1½ teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál fahéj

½ teáskanál só

2 evőkanál citromlé

1 db nagy, érett banán

350 g lágy (silken) tofu

1 csésze barnacukor

vanília

a piskóta meglocsolásához: 100-150 ml málnaszörp

Ganache krém:

350 g lágy (silken) tofu

½ csésze kakaó

6 evőkanál málnaszörp

Málnakrém:

200 g málna

160 ml almalé

80 ml málnaszörp

3 evőkanál élelmiszer-keményítő 3 evőkanál vízben feloldva

5 evőkanál ganache krém

Málnás trüffel torta elkészítése:

Piskóta

A piskóta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180°C fokra.

A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbonát, a fahajat és a sót összeszitáljuk.

A banánt a turmixgépbe tesszük, és a citromlével meg a tofuval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a vizet, és újra összekeverjük.

Az egészet rátöltjük a száraz összetevőkre, és jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 20-30 percig sütjük.

Ganache krém

A szirupot felmelegítjük, ráöntjük a kakaóporra, és elkeverjük. A tofut a turmixgépben elpépesítjük, hozzáadjuk a málnaszörpöt és a kakaót, majd összekeverjük.

Málnakrém

Az almalevet és a málnaszörpöt egy edényben tűzre tesszük, és a mikor forrni kezd, hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a málnát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a massza összeáll. Időnként megkeverjük.

Miután teljesen kihűlt, hozzáadjuk a ganache krémet, ezt elvegyítjük, majd egy kevés időre a hűtőbe tesszük.

Összeállítás

A trüffeltorta összeállításához a kihűlt piskótát kettőbe vágjuk.

Az egyik lapot jól átitatjuk sziruppal, megkenjük málnakrémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is meglocsoljuk sziruppal.

Végül az egészet beborítjuk ganache krémmel.

 

A torta receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc