Málnás trüffel torta hozzávalók:
Piskóta
180 ml víz
2,½ csésze liszt
¾ csésze kakaópor
1½ teáskanál sütőpor
1½ teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
½ teáskanál só
2 evőkanál citromlé
1 db nagy, érett banán
350 g lágy (silken) tofu
1 csésze barnacukor
vanília
a piskóta meglocsolásához: 100-150 ml málnaszörp
Ganache krém:
350 g lágy (silken) tofu
½ csésze kakaó
6 evőkanál málnaszörp
Málnakrém:
200 g málna
160 ml almalé
80 ml málnaszörp
3 evőkanál élelmiszer-keményítő 3 evőkanál vízben feloldva
5 evőkanál ganache krém
Málnás trüffel torta elkészítése:
Piskóta
A piskóta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbonát, a fahajat és a sót összeszitáljuk.
A banánt a turmixgépbe tesszük, és a citromlével meg a tofuval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a vizet, és újra összekeverjük.
Az egészet rátöltjük a száraz összetevőkre, és jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 20-30 percig sütjük.
Ganache krém
A szirupot felmelegítjük, ráöntjük a kakaóporra, és elkeverjük. A tofut a turmixgépben elpépesítjük, hozzáadjuk a málnaszörpöt és a kakaót, majd összekeverjük.
Málnakrém
Az almalevet és a málnaszörpöt egy edényben tűzre tesszük, és a mikor forrni kezd, hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a málnát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a massza összeáll. Időnként megkeverjük.
Miután teljesen kihűlt, hozzáadjuk a ganache krémet, ezt elvegyítjük, majd egy kevés időre a hűtőbe tesszük.
Összeállítás
A trüffeltorta összeállításához a kihűlt piskótát kettőbe vágjuk.
Az egyik lapot jól átitatjuk sziruppal, megkenjük málnakrémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is meglocsoljuk sziruppal.
Végül az egészet beborítjuk ganache krémmel.
A torta receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás