Ananászos kalács hozzávalók:
1 ananász konzerv (karikákra vágott ananász)
150 g vaj
150 g cukor
3 tojás
150 g liszt
1 kiskanál sütőpor
Ananászos kalács elkészítése:
Egy tálban habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot és a megolvasztott vajat.
Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Így egy sűrű masszát kapunk, amit egy kivajazott, lisztezett kerek formába öntünk (26 cm átmérőjű) és elsimítjuk a tésztát, hogy mindenhol egyenletes legyen.
Ráhelyezzük az ananászkarikákat, amiknek előzetesen lecsorgattuk a levét.
20-25 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor kész, rögtön leporcukrozzuk, hogy a cukor elolvadjon a meleg tésztán.
A receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás