Ananászos kalács hozzávalók:

1 ananász konzerv (karikákra vágott ananász)

150 g vaj

150 g cukor

3 tojás

150 g liszt

1 kiskanál sütőpor

Ananászos kalács elkészítése:

Egy tálban habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot és a megolvasztott vajat.

Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Így egy sűrű masszát kapunk, amit egy kivajazott, lisztezett kerek formába öntünk (26 cm átmérőjű) és elsimítjuk a tésztát, hogy mindenhol egyenletes legyen.

Ráhelyezzük az ananászkarikákat, amiknek előzetesen lecsorgattuk a levét.

20-25 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Amikor kész, rögtön leporcukrozzuk, hogy a cukor elolvadjon a meleg tésztán.

A receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc