Fűszeres-olivás bárányborda hozzávalók:

6 bárányborda

2 evőkanál olívaolaj plusz 1-2 evőkanál evőkanál a sütéshez

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

1 kiskanál chili pehely (apróra vágott és szárított)

1 kiskanál szárított oregánó

1 kisebb citrom

1 kiskanál tengeri só vagy 1-2 kiskanál asztali só

fekete őrölt bors

10-12 apróra vágott fekete olajbogyó

1-2 evőkanál víz

1 csípős paprika

apróra vágott petrezselyem

Fűszeres-olivás bárányborda elkészítése:

A bárányborda mindkét oldalát kiklopfoljuk és egy tálba helyezzük.

Hozzáadjuk a 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, a chili pelyheket, az oregánót, a citrom levét és héját, a sót és az olajbogyókat.

Jól összekeverjük, lefedjük majd hidegre tesszük legalább egy fél órával azelőtt, hogy elkészítenénk.

A megmaradt olajat felforrósítjuk, a húsról leszedjük a pácot, majd 2-3 percig sütjük mindkét oldalát erősebb lángon.

A lángot kisebbre vesszük és hozzáadjuk a pácot.

Majd hozzáadunk egy két evőkanál vízet, hogy legyen folyadék amiben elkészüljön.

Még hagyjuk 5 percet vagy ha szükséges, akkor többet, majd tányérra tesszük őket és megszórjuk petrezselyemmel és csípős paprikával.

Vajas burgonyával, petrezselyemmel, mentával, sóval és borsal tálaljuk.

A receptet Rebella javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc