Rumos-vaníliás torta hozzávalók:

Tésztalap:

6 tojás
90 g liszt
120 g cukor
15 ml rum aroma

Krém:

2 csomag krémalap
500 ml hideg tej
5 ml vanília aroma
1 csomag zselatin

Díszítés:

tejszínhab
ezüstös golyók
csokoládé szirmok

Rumos-vaníliás torta elkészítése:

Tésztalap

Válaszd szét a tojássárgákat a fehérjéktől. Verd fel a tojásfehérjéket cukorral. Egyesével add hozzá a tojássárgákat. Öntsd bele a lisztet, és keverd jól össze, amíg össze nem áll.

Egy keskenyebb tepsibe tegyél sütőpapírt, öntsd bele a tésztát, és 150 C fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Krém

Tedd a zselatint hideg vízbe.

Egy nagy tálba öntsd bele a fél liter tejet, majd add hozzá a krémalapot és vanília aromát.

Addig keverd, amíg megkeményszik.

Gőzfürdőben készítsd el a zselatint, majd keverd hozzá az előbb készített vaníliás krémhez.

Összeállítás

Vedd ki a tésztát a tepsiből, és borítsd át egy alufóliával bevont tepsibe.

Vastagon kend be krémmel.

Tejszínhabbal, ezüstös golyókkal és csokoládé szirmokkal díszítsd.

 

A torta receptet droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc