Rumos-vaníliás torta hozzávalók:
Tésztalap:
6 tojás
90 g liszt
120 g cukor
15 ml rum aroma
Krém:
2 csomag krémalap
500 ml hideg tej
5 ml vanília aroma
1 csomag zselatin
Díszítés:
tejszínhab
ezüstös golyók
csokoládé szirmok
Rumos-vaníliás torta elkészítése:
Tésztalap
Válaszd szét a tojássárgákat a fehérjéktől. Verd fel a tojásfehérjéket cukorral. Egyesével add hozzá a tojássárgákat. Öntsd bele a lisztet, és keverd jól össze, amíg össze nem áll.
Egy keskenyebb tepsibe tegyél sütőpapírt, öntsd bele a tésztát, és 150 C fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.
Krém
Tedd a zselatint hideg vízbe.
Egy nagy tálba öntsd bele a fél liter tejet, majd add hozzá a krémalapot és vanília aromát.
Addig keverd, amíg megkeményszik.
Gőzfürdőben készítsd el a zselatint, majd keverd hozzá az előbb készített vaníliás krémhez.
Összeállítás
Vedd ki a tésztát a tepsiből, és borítsd át egy alufóliával bevont tepsibe.
Vastagon kend be krémmel.
Tejszínhabbal, ezüstös golyókkal és csokoládé szirmokkal díszítsd.
A torta receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás