Gombás májpástétom hozzávalók:
250 g csirkemáj
3-4 friss gomba
30 g vaj
50 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
50 ml fehér és vörösbor
50 g mazsola
só, bors
vegeta
édes paprika
friss bazsalikom
Gombás májpástétom elkészítése:
A borban addig főzzük a mazsolát, amíg meg nem duzzad. Levesszük a tűzről és félretesszük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és megpirítjuk a májat és a gombát.
Amikor majdnem kész van hozzáadjuk a megtört fokhagymát, tejfölt, bazsalikomot és még hagyjuk 1-2 percet a tüzön.
Az egészet a turmixgépbe tesszük, hozzáadunk még sót, vegetát, borsot, édes paprikát, 2-3 evőkanál bort (amiben a mazsolát főztük meg) és addig turmixoljuk, amíg egy egységes masszát nem kapunk.
A masszát a tálba tesszük aminek az aljára a mazsolákat helyeztük, majd hidegre tesszük.
Ezt a májpástétomot 2 napig lehet tárolni a hűtőszekrényben vagy akár egy hónapot a mélyhűtőben.
0 hozzászólás