Olajbogyós tepsiben sült csirke hozzávalók:
5 kanál olaj
8 darabra vágott csirke
1 nagy hagyma
3 cikk fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 paradicsomkonzerv
1 kockára vágott paradicsom
kalamata olajbogyó
só, bors
sáfrány
2 babérlevél
1-2 kanál gyömbér
Olajbogyós tepsiben sült csirke elkészítése:
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a csirkét kicsit megpirítjuk, majd kiszedjük és tepsibe helyezzük.
A hagymát és a fokhagymát a csirke serpenyőjébe tesszük, megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a fűszereket. Összerottyantjuk, majd ráöntjük a csirkére.
A tepsit alufóliával lefedjük, és megfelelő hőmérsékleten 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát.
Hozzáadjuk a 2 percig vízben főtt olajbogyókat. Még 15 percig pirítjuk.
Kaporral vagy petrezselyemzölddel díszítjük. Tálalhatjuk rizzsel.
A receptet sarah_nc ajánlotta.
0 hozzászólás