Gombás csirkepörkölt hozzávalók:

csirkehús
friss gomba
pár gerezd fokhagyma
tejföl
kapor
só, bors

Gombás csirkepörkölt elkészítése:

Mosd meg a csirkehúst, majd helyezd törlőpapírra, hogy a víz felszívódjon.

Egy edénybe tegyél 1 evőkanál olajat, majd süsd benne a húst.

Mikor a hús megpirult kicsit, öntsd fel vízzel, és hagyd főni alacsony lángon.

Közben vágd szeletekre a fokhagymát és gombát. Add hozzá a fokhagymát.

Mikor a hús majdnem megfőtt, tedd az edénybe a gombát is, és hagyd tovább főni az alacsony lángon.

Ha megfőtt a gomba is, keverj bele 1 evőkanál tejfölt, amit előtte elkevertél az edényből vett lével.

Szórj bele felaprózott kaprot, és ízesítsd sóval és borssal.

Melegen szolgáld fel, vegyes savanyúsággal.

A receptet droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc