Gombás csirkepörkölt hozzávalók:
csirkehús
friss gomba
pár gerezd fokhagyma
tejföl
kapor
só, bors
Gombás csirkepörkölt elkészítése:
Mosd meg a csirkehúst, majd helyezd törlőpapírra, hogy a víz felszívódjon.
Egy edénybe tegyél 1 evőkanál olajat, majd süsd benne a húst.
Mikor a hús megpirult kicsit, öntsd fel vízzel, és hagyd főni alacsony lángon.
Közben vágd szeletekre a fokhagymát és gombát. Add hozzá a fokhagymát.
Mikor a hús majdnem megfőtt, tedd az edénybe a gombát is, és hagyd tovább főni az alacsony lángon.
Ha megfőtt a gomba is, keverj bele 1 evőkanál tejfölt, amit előtte elkevertél az edényből vett lével.
Szórj bele felaprózott kaprot, és ízesítsd sóval és borssal.
Melegen szolgáld fel, vegyes savanyúsággal.
A receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás