Almás korona cukoröntettel és csokis tejszínhabbal hozzávalók:

6 tojás

150 gr cukor

100 gr fehér zsemlemorzsa

egy csomag sütőpor

egy csipet só

2 alma

egy kocka vaj, hogy kikenjük a formát

Szirup

250 ml víz

150 gr cukor + eszencia

Díszítés

250 gr porcukor

½ citrom leve

citrom eszencia

200 ml tejszín krémcsokoládéval összekeverve

Almás korona cukoröntettel és csokis tejszínhabbal elkészítése:

Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a sóval majd hozzáadjuk az összetört tojássárgáját , az eszenciát és a zsemlemorzsát, amit összekeverünk a sütőporral és a végén hozzáadunk egy almát, amit meghámoztunk és megreszeltünk.

Megkenünk egy levehető tortaformát majd beleöntjük a tésztát és belehelyezzük a második alma szeleteit (amit meghámoztunk és vékony szeletekre vágtunk)  majd betesszük a sütőbe 20 percre megfelelő hőmérsékleten.

A szirupot a következő képpen készítjük el: hagyjuk forrni a vizet a cukorral majd a végén hozzáadjuk az eszenciát, azután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A hideg szirupot a forró süteményre öntjük amit még nem vettünk ki a formából. Majd kivesszük a formából és óvatosan egy tálra helyezzük.

A glazúrt egy tálban készítjük el, amibe beletesszük a porcukrot, citromlevet és az eszenciát és kis tüzön addig melegítjük, míg el nem olvad.

Hagyjuk kihűlni és ráöntjük a tortára.

Körülbelül egy órát hagyjuk a hűtőben majd tejszínhabbal díszíthetjük amit krémcsokoládéval kevertünk össze (Lehet Nutella vagy Finetti, vagy olvasztott csokoládé)

A a cukoröntetes, csokis tejszínhabos almás süti receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc