Almás korona cukoröntettel és csokis tejszínhabbal hozzávalók:
6 tojás
150 gr cukor
100 gr fehér zsemlemorzsa
egy csomag sütőpor
egy csipet só
2 alma
egy kocka vaj, hogy kikenjük a formát
Szirup
250 ml víz
150 gr cukor + eszencia
Díszítés
250 gr porcukor
½ citrom leve
citrom eszencia
200 ml tejszín krémcsokoládéval összekeverve
Almás korona cukoröntettel és csokis tejszínhabbal elkészítése:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a sóval majd hozzáadjuk az összetört tojássárgáját , az eszenciát és a zsemlemorzsát, amit összekeverünk a sütőporral és a végén hozzáadunk egy almát, amit meghámoztunk és megreszeltünk.
Megkenünk egy levehető tortaformát majd beleöntjük a tésztát és belehelyezzük a második alma szeleteit (amit meghámoztunk és vékony szeletekre vágtunk) majd betesszük a sütőbe 20 percre megfelelő hőmérsékleten.
A szirupot a következő képpen készítjük el: hagyjuk forrni a vizet a cukorral majd a végén hozzáadjuk az eszenciát, azután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A hideg szirupot a forró süteményre öntjük amit még nem vettünk ki a formából. Majd kivesszük a formából és óvatosan egy tálra helyezzük.
A glazúrt egy tálban készítjük el, amibe beletesszük a porcukrot, citromlevet és az eszenciát és kis tüzön addig melegítjük, míg el nem olvad.
Hagyjuk kihűlni és ráöntjük a tortára.
Körülbelül egy órát hagyjuk a hűtőben majd tejszínhabbal díszíthetjük amit krémcsokoládéval kevertünk össze (Lehet Nutella vagy Finetti, vagy olvasztott csokoládé)
A a cukoröntetes, csokis tejszínhabos almás süti receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás