Halikrával töltött képviselőfánk hozzávalók:

1/2 nagy pohár víz

3 tojás

12,5 dkg liszt

6 dkg vaj

1 nagy doboz ikra

Halikrával töltött képviselőfánk elkészítése:

A sós vizet főzzük fel a vajjal. Amikor elkezd főni, adjuk hozzá a lisztet, folyamatosan kevergetve egy fakanállal.

Vegyük félre az edényt és, amikor már sima benne a massza, hagyjuk kihűlni.

Azután  külön-külön hozzáadjuk a tojássárgájákat és a végén, óvatosan, hogy ne essen össze, a kemény habbá vert fehérjéket.

Kenjünk ki egy tepsit zsírral és süssük meg a dióméretű fánkokat közepes hőfokon. Legyen 2-3 cm távolság közöttük.

Amikor aranybarnák, vegyük ki a tepsit a sütőből, vágjuk félbe a fánkokat és töltsük meg a halikrával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc