Sonkás és gombás palacsinta hozzávalók:
25 dkg gomba
25 dkg sovány sonka
4 tojás
liszt
tej
vaj
Sonkás és gombás palacsinta elkészítése:
4 tojásból, lisztből és tejből hagyományos palacsinta tészta masszát kavarunk.
Pihenni hagyjuk és közben elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra, a gombát pedig megfelelő darabkákra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a sonkát, majd folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a gombát is.
Hogy a töltelék összeálljon, keverünk bele 2-3 kanál mártást (összekeverünk vajat, tejet és lisztet és 2-3 percig főzzük).
Előkészítjük a palacsinta lapokat, megtöltjük, feltekerjük és egy kivajazott jénai tálba helyezzük.
Ráreszeljük a sajtot, pár vaj kockát vágunk a tetejére és az előmelegített sütőbe tesszük.
Lassú lángon megsütjük.
Paradicsommal is lehet fogyasztani.
0 hozzászólás