Házilag készített tehéntúró hozzávalók:

1 liter tej

Házilag készített tehéntúró elkészítése:

Tegyük a tejet aludni egy zománcozott vagy porcelán edénybe, szobahőmérsékleten (20-25 fok). Nyáron 1-2 nap után, télen pedig  2-3 nap után alszik meg.

Amikor jól összeállt, szedjük le róla a tejfölt, majd tegyük fel melegedni a tűzhely szélére, amíg a savó kezd szétválni az aludtejtől.

Majd öntsük egy tiszta vászonkendővel vagy papírkendővel kibélelt szűrőbe és hagyjuk ott, amíg lecsepeg a savó.

Szorítsuk azután kicsit össze a kendőt, hogy eltávolítsuk az összes savót.

Fogyaszthatjuk magában, vagy felhasználhatjuk különböző diétás ételek készítéséhez.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc