Csokoládés diós rolád hozzávalók:

Tésztalap

4 tojás

100 g cukor

1 kanál szódabikarbóna

3 kanál liszt

egy csipet só

Krém

150 g krémtúró

100 g olvasztott fehér csokoládé

100 g pirított, darált dió

Csokoládés diós rolád elkészítése:

Tésztalap

A tojásfehérjéket felverjük a fél cukormennyiséggel.

Külön felverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.

Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval, majd minden hozzávalót óvatosan összekeverünk.

A masszát szétoszlatjuk a sütőpapírral kibélelt tepsiben (normális méretű), majd 10–15 percig 175 fokos sütőben sütjük.

A fogpiszkáló módszerrel megnézzük, megsült-e.

A forró lapot kifordítjuk egy másik sütőpapírra. Kicsit lespriccoljuk vízzel a sütőpapírt, amin sült, így könnyebben fel fog válni. Az új papírra fordított lapot feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Mikor kihűlt, a lapot megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük, azután díszíthetjük a roládot.

Krém

Minden hozzávalót összekeverünk, majd a hideg lapot megkenjük és szorosan feltekerjük. A díszítéshez meghagyunk egy kis darált diót, és felverünk 150 g tejszínt.

 

A receptet seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc