Mézes túrótorta hozzávalók:

400 g édes tehéntúró

150 g méz

6 db tojás

60 g liszt

30 g cukor

2 citrom leve

1 teáskanál rum vagy néhány csepp rumkivonat

Mézes túrótorta elkészítése:

A mézes túrótorta ideális ínyencség a gyerekeknek.

A sütőt előmelegítjük 160°C fokra. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle kiemelkedjen a formából.

A tehéntúrót és a mézet egy nagyobb tálban pasztává keverjük (vagy a tehéntúrót átnyomkodjuk egy szitán, majd mézzel elkeverjük). Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és mindegyik után elkeverjük. Fokozatosan rászórjuk a lisztet, ráöntjük a citromlevet és a rumot, majd elvegyítjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáadjuk a tehéntúrós keverékhez, és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot is, és könnyedén, fel-alá mozdulatokkal elkeverjük úgy, mintha fel akarnánk szeletelni a masszát.

A masszát a tortaformába töltjük, és alacsony tűzőn (160°C fokon) addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz marad. Ezt körülbelül egy másfél órányi sütés alatt érjük el (40 percnyi sütés után helyezzünk rá egy alufóliát).

Miután megsült, kivesszük egy rácsra, majd kiemeljük a formából.

A mézes túrótorta receptjét CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc