Vörösboros marhapörkölt hozzávalók:
500 g marhacomb
2 nagy hagyma
2 piros paprika
édes vagy csípős paprika (izlés szerint)
só, bors
300 ml zöldség vagy marhahús leves
100 ml száraz vörösbor
Vörösboros marhapörkölt elkészítése:
A húst kis kockára vágjuk majd egy konyharuhával megszárítjuk.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd hozzáadjuk a húst és egy kicsit megsütjük.
Amikor minden oldala megpirult, kivesszük, és egy külön tálba tesszük.
Az apróra vágott hagymát és paprikát ugyanabba a serpenyőbe tesszük amiben a marhahúst sütöttük meg.
Megfűszerezzük és hozzáadjuk a vörösbort.
Miután felforrt hozzáadjuk a zöldséglevest vagy a marhahúslevest.
Hagyjuk forrni 2 órát, amíg a hús megpuhul.
A marhapörköltet rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
0 hozzászólás