Rumos-mazsolás csokoládé tekercs hozzávalók:

Tésztalap

5 tojás

5 evőkanál barna cukor

2 evőkanál kakaó

3 evőkanál liszt

1 rum eszencia

egy csipet só

½ kiskanál narancshéj

1 evőkanál darált dió

1 evőkanál mazsola

2 evőkanál konyak

Krém

160 g vaj

1 kiskanál porcukor

1 csokoládé

1 rum eszencia

3 evőkanál tejszín

Rumos-mazsolás csokoládé tekercs elkészítése:

Tésztalap

A tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától és felverjük egy kis sóval.

A tojás sárgáját összekeverjük cukorral, sóval és a narancshéjjal.

A mazsolát 15 percig rumban és konyakban áztatjuk.

Összekeverjük a tojás sárgáját a fehérjével, a mazsolával, a konyakkal, az eszenciával, a dióval és végül a liszttel és a kakaóval.

Egy párszor jól megkeverjük alulról felfelé majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

Sütőbe tesszük 30 percre.

Krém

Ezalatt az idő alatt előkészítjük a krémet. Összemorzsoljuk a vajat a cukorral és a rum eszenciával.

A csokoládét forró gőz alatt megolvasztjuk majd hozzáadjuk a vajhoz. Jól összekeverjük.

Összerakás

A tésztát egy nedves konyharuhára tesszük majd egy vizes ecsettel beáztatjuk a sütőpapírt, így könyebben lejön majd a tésztáról.

Miután leszedtük a sütőpapírt, a tésztát feltekerjük míg még meleg.

Hagyjuk kihűlni majd megtöltjük a krémmel és ismét feltekerjük.

Fóliába helyezzük és hidegre tesszük néhány órára.

A tekercset felvágva tálaljuk és ha szeretnél mégtöbb csokoládét készíts egy csoki glazúrt amit majd ráöntesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc