Lerben készült kacsasült hozzávalók:

egy kacsa

5 gerezd fokhagyma

szójaszósz

só, bors

zöld bors

kakukkfű

zsálya

2 narancs

kacsa zsír

500 ml zöldségleves

rozmaring

szerecsendió

Lerben készült kacsasült elkészítése:

Tisztítsuk meg a kacsát és tegyük egy magsabb falu tepsibe.

Egy másik tálban keverjük össze a kifacsart narancsnak a levét, a kacsa zsírt, az összepréselt fokhagymát, a szójaszószt és a többi őrölt és tört fűszert.

Ezt a keveréket masszírozzuk bele a kacsa összes részébe és ami megmarad öntsük rá.

A félbevágott narancsot (még akkor is ha ki lett facsarva) tegyük a kacsa belsejébe 2 rozmaring ággal együtt.

Mielőtt betennénk az előre felmelegített sütőbe, hozzáadjuk a levest is.

2 órát hagyjuk a sütőben, míg a hús jól át nem sül és a bőre meg nem pirul. Néha néha meg kell locsolni a kacsát a tepsiben lévő szósszal. A hús mellé még tehetünk egyébb zöldségeket is, amit utólag felhasználhatunk köretként. Ilyen lehet a hagyományos burgonya, a sárgarépa, cékla vagy zeller.

Miután a kacsa kész, tegyük egy darab fára, takarjuk be alufóliával és hagyjuk kihűlni.  Szedjük ki a többi zöldséget is egy tálba.

A tepsit tegyük fel a tűzhelyre és mikor el kezd sercegni öntsünk rá egy pohár száraz vörösbort és kaparjuk fel a tepsi alját.

Ha azt akarjuk, hogy a szósz sűrűbb legyen hozzáadhatunk egy kiskanál lisztet.

Szűrjük le és tegyük egy szószos tálba.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 160 perc