Majonézes-mustáros máj hozzávalók:

400-500 g máj

150 ml tej

2 hagyma apróra vágva

80 g liszt

só, bors

1 kiskanál édes fűszerpaprika

egy csipetnyi cukor

Mártás

3 kanál majonéz

2 kanál tejföl

1 cikk zúzott fokhagyma (vagy egy csipetnyi fokhagymapor)

fél kiskanál mustár

Majonézes-mustáros máj elkészítése:

A májat megmossuk és lecsöpögtetjük. Csíkokra szeleteljük, tálba tesszük és leöntjük tejjel úgy, hogy ellepje.

Időközben apróra vagdaljuk a hagymákat, és üvegesre pirítjuk. Mikor kész, félretesszük egy tálkába.

Elkészítjük a mártást. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral, a fokhagymával (port használok) és a sóval (én nem adok hozzá, ha a majonéz sósabb).

Kb. egy óra elteltével kivesszük a májat a tejből, és lecsepegtetjük.

Előkészítük egy keveréket lisztből, egy csipetnyi sóból, őrölt feketeborsból, egy csipet cukorból és egy kiskanál édes fűszerpaprikából.

Közepes tűzre serpenyőbe felteszünk egy darab vajat.

A májat beleforgatjuk a lisztkeverékbe. Ajánlott kétszer-háromszor megforgatni a lisztben, mivel a sok csík összeragadhat és nehezebb szétválasztani.

Folyamatos kevergetés mellett beletesszük őket a jól felhevített vajba, hogy minden oldalukon megpiruljanak. Nem kell többet tartani, mert megkeményednek.

Mikor készen vannak, a májakat egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, a tetejére pedig rászórjuk az üvegesre pirított hagymát.

A tálat lefedjük és kb. 10-15 percet állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.

Burgonyakörettel tálaljuk.

A receptet Seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc