Szilvás vadas hozzávalók:
1 kg vadhús (comb)
25 dkg kimagvalt szilva
1 teáskanál fahéj
1,5 ml vörösbor
2 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
1 babérlevél
1 teáskanál szegfűszeg
10 dkg zeller
só, őrölt bors
1 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
8 dl csontleves
Szilvás vadas elkészítése:
A vörösbort öntsd a szilvára, add hozzá a fahéjat és hagyd ázni 12 órán keresztül.
A vöröshagymát, a zellert és a sárgarépákat tisztítsd meg és szeleteld fel.
Majd a másik hagymát is tisztítsd meg, dörzsöld be sóval és borssal és süsd meg minden oldalát forró olajban.
Add hozzá a felszeletelt zöldségeket, süsd még egy keveset, majd öntsd rá a paradicsompürét, illetve a csontlevest is és főzd 1,5 órán keresztül közepes lángon.
Ezután tedd bele a húst, illetve a szilvás szószt és főzd 30 percig.
Vedd ki a húst és a szilvát, majd egy sűrű szűrőn passzírozd át a szószt.
Sózd, borsozd, a mártást pedig öntsd a húsra.
Díszítsd szilvával és tálald sós burgonyával.
0 hozzászólás