Padlizsánnal töltött paprika hozzávalók:

4 darab padlizsán

4-6 darab zöldpaprika

2 tojás

olaj

só, bors

1 evőkanál fokhagymaöntet ( sóval,olajjal és ecettel péppé dörzsölt fokhagyma, vízzel, vagy fehérborral hígítva)

Padlizsánnal töltött paprika elkészítése:

A paprikákat megmossuk, magvaitól megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk.

A padlizsánból masszát készítünk (megsütjük, héjától megtisztítjuk, belsejét péppé zúzzuk), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaöntetet.

A felvert tojásokat hozzáöntjük és elkeverjük.

A paprikákat megtöltjük az elkészített masszával, tetejüket megszórjuk prézlivel, majd kizsírozott tepsibe rakjuk őket.

Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Más töltelékkel is elkészíthetjük a paprikát, pl. főtt rizs és párolt gomba keverékével, reszelt sajtot is szórhatunk rá. Ezesetben 25 perc sütés elegendő.

Csípős paradicsomszósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc