Pácolt fasírt hozzávalók:

50 dkg hús

2-3 hagyma

1/2 csésze paradicsomlé

1 szelet fehér kenyér

1/2 sárgarépa

1/2 zeller

1 burgonya

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsír

2 tojás

só, bors

zöldfűszerek

Pácolt fasírt elkészítése:

A húst ledaráljuk az áztatott és kicsavart kenyérrel együtt.

Majd összekeverjük a tojással, az apróra vágott és zsírban megpirított hagymával, a lereszelt zöldségekkel, a zöldfűszerekkel és a sóval.

Gombócokat készítünk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.

A megsütött fasírtokat egy serpenyőbe helyezzük, rátöltjük a paradicsomlevet, 1 csésze húslevest és teszünk bele 1-2 babérlevelet, illetve 5-6 szem borsot (vagy egy kis darab csípős paprikát).

Fedő alatt, közepes lángon 10-20 percig főzzük.

Megsózzuk, és tálalás előtt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és zöldkaporral.

Főtt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc