Arab aprósütemény hozzávalók:

1 egész tojás

1 tojássárgája

1 kanál víz

120 ml olaj

120 g cukor

0,5 kiskanál sütőpor

vaníliaaroma (egy-egy csepp)

300 g liszt

1 befőttesüveg baracklekvár (én cukormenteset vagy csökkentett cukrosat használok)

150–200 g kókuszreszelék

Arab aprósütemény elkészítése:

A tojásokat összekeverjük egy kanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát és jól felverjük.

Miközben mixereljük hozzáadjuk az olajat is.

Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tészta ne legyen se túl híg, se túl kemény, lehessen megformázni.

Olajos kézzel 3 cm átmérőjű gömböcskéket formázunk, és rárakjuk a sütőpapírra, helyet hagyva köztük, mivel sütés közben megnőnek. Innen is lehet látni, hogy lágy a tészta, mivel gömböcskéket formázunk, de kis idő múlva lelapulnak.

170-180 fokra előmelegített sütőben az első tepsit 6 percig, a másodikat 5 percig sütjük.

Nem lesznek pirultak, csak kicsit sápadt színűek és repedezettek.

Három perc elteltével ki lehet szedni a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárt kicsit felmelegítjük, és esetleg turmixoljuk, hogy szétmenjenek a lehetséges gyümölcsdarabok.

A hideg sütiket először a lekvárba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Így készek, hogy egy kicsit állni hagyjuk őket.

Pár óra múlva tálalhatjuk (5–8 óra), mikor a lekvártól megpuhulnak és pelyhessé válnak.

 

Az arab aprósütemény receptjét seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc