Csirke fűszeres csokoládé mártásban hozzávalók:
200 g csirke
1 hagyma
½ piros paprika
½ sárgarépa
1 szár zeller
400 ml víz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál őrölt szezámmag
1 evőkanál mogyoróvaj
20 g kesernyés csokoládé
½ kiskanál só
1 kiskanál cayenne bors
2 kiskanál őrölt paprika
½ kiskanál koriander
½ kiskanál szegfűbors
bors
Csirke fűszeres csokoládé mártásban elkészítése:
A vízet forrni tesszük. Mikor el kezd forrni beletesszük a felvágott csirke darabokat és addig hagyjuk főni, míg el nem készül.
Miután kész, kivesszük a csirkét és megtartjuk azt a vízet amiben főtt.
Forró olajban megpároljuk a kockára vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a vizet amiben a csirkét főztük.
Addig hagyjuk főni, míg el nem készül a sárgarépa.
Hozzáadjuk a csokoládét, mogyoróvajat, szezámmagot, sót, az összes fűszert és a csirkét.
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás